Info o lokaciji

Otok Brač pripada najsunčanijem jadranskom području s preko 2.700 sunčanih sati u godini, odnosno ljeti od 9 do 12, a zimi preko 4 sata dnevno.

Prosječna ljetna temperatura je 23,8 C, a zimi 8,6 C. Odlikuju ga sva tipična mediteranska obilježja: duga, topla i sušna ljeta, te kratke i blage zime. Površinom od 394 km2, dužinom od 40 i širinom od 13 km, Brač je najrasprostranjeniji otok Dalmacije, odnosno treći po veličini između 1185 otoka, otočića, hridi i grebena na hrvatskoj obali Jadrana.

Svojom Vidovom gorom (Vidovica, 778 m) ujedno je i najviši otok jadranskoga otočja. Brač je vrlo dobro povezan s kopnom, a i cijelom Europom.

Sva su uzmorska mjesta sa Splitom povezana svakodnevnim brodskim vezama (trajekti, katamarani), a trajektni promet Split – Supetar i Makarska – Sumartin, obavlja se nekoliko puta na dan. Brač je, također, zrakoplovima povezan sa Zagrebom, a zračna luka prima letjelice iz svih dijelova Europe.

Bobovišća na moru smještena su na zapadnoj obali otoka Brača u prekrasnoj dubokoj uvali koja se dijeli na luku Bobovišća i Vičju luku. Obje  uvale  svojom prirdnom zaštićenošću i mirnoćom privlače brojne nautičare. Mjesto broji pedesetak stalnih stanovnika koje se bavi poljoprivredom, ribarastvom i turizmom, a poznato je kao obiteljsko boravište pjesnika Vladimira Nazora kojemu je na rivi podignut spomenik.

U uvali svoje usluge pružaju i dvije konobe, te dva dućana. Samo pola sata vožnje automobilom Bobovišća  su udaljena od Bračke internacionalne zračne luke. U Bobovšćima na moru, srdačno će vas dočekati spomenik podignut u čast Vladimiru Nazoru, poznatom hrvatskom pjesniku podrijetlom iz ovog kraja.

Na brdu ponad kupališta Kargadur nalaze se tri stupa nalik antičkim stupovima koje je pjesnik dao izgraditi u čast svoje tri sestre. Bobovišća na moru su malo mediteransko i ribarsko mjesto sa starim kućama i dugom tradicijom turizma koje će vam osim vrhunskog ambijenta i predivne prirode pokazati i toliko živu povijesnu baštinu da ćete posjećujući ovo mjesto imati osjećaj da vas dodiruje slatka sjeta stoljetne udaljenosti.

Nautičko sidrište Bobovišća - lokacija

Otok Brač - lokacija
web 13